Een afspraak maken? Klik hier.

Scheiding therapie Tilburg

Waarom scheiding therapie?

Scheiden kan een van de meest uitdagende periodes in het leven van een persoon zijn. Of het nu gaat om het beëindigen van een lange relatie of het doorlopen van een complexe echtscheiding, de emotionele en psychologische impact kan diepgaand zijn. Scheidingstherapie biedt een ondersteunende omgeving waarin individuen kunnen werken aan het verwerken van emoties, het omgaan met veranderingen en het vinden van manieren om hun leven opnieuw op te bouwen na een scheiding.

Emotionele ondersteuning

Een van de belangrijkste aspecten van scheidingstherapie is het bieden van emotionele ondersteuning aan individuen die door een scheiding gaan. Het kan een verwarrende en pijnlijke tijd zijn, waarin mensen geconfronteerd worden met een breed scala aan emoties, waaronder verdriet, woede, angst en schuldgevoelens. Een scheidingstherapeut kan helpen bij het verwerken van deze emoties en het bieden van een veilige ruimte waarin mensen vrijuit kunnen praten over hun gevoelens en ervaringen.

Boek hier online je afspraak

Omgaan met veranderingen

Een scheiding brengt vaak ingrijpende veranderingen met zich mee, zowel praktisch als emotioneel. Het kan moeilijk zijn om te wennen aan een nieuw leven als alleenstaande ouder, om te gaan met financiële uitdagingen of om de dynamiek van familie- en sociale relaties te herdefiniëren. Scheidingstherapie helpt individuen bij het navigeren door deze veranderingen en het ontwikkelen van coping-strategieën om met de uitdagingen van het leven na de scheiding om te gaan.

Herstel en groei

Hoewel een scheiding een pijnlijke en moeilijke ervaring kan zijn, biedt het ook de mogelijkheid voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Scheidingstherapie moedigt individuen aan om naar binnen te kijken en te reflecteren op zichzelf, hun relaties en hun toekomst. Door te werken aan zelfacceptatie, zelfcompassie en het stellen van doelen voor de toekomst, kunnen mensen een nieuw gevoel van doel en voldoening vinden na een scheiding.

Scheidingstherapie bij Carls Counseling

Bij Carls Counseling begrijpen we de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd tijdens een scheiding. Onze ervaren therapeuten bieden een empathische en ondersteunende omgeving waarin individuen de ruimte hebben om te groeien, te genezen en hun leven opnieuw op te bouwen na een scheiding.

 • Individuele begeleiding
  We geloven sterk in de kracht van individuele begeleiding als het gaat om scheidingstherapie. Onze therapeuten werken één op één met cliënten om hen te helpen bij het verwerken van emoties, het omgaan met veranderingen en het ontwikkelen van veerkracht na een scheiding. Door middel van empathische luisteren, doelgerichte interventies en praktische strategieën, begeleiden we individuen op hun reis naar herstel en groei.
 • Ouderbegeleiding
  Scheiden heeft niet alleen gevolgen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het is belangrijk voor ouders om hun kinderen te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd en hen te helpen om te gaan met de veranderingen die een scheiding met zich meebrengt. Onze therapeuten bieden ouderbegeleiding om ouders te helpen bij het navigeren door de uitdagingen van het co-ouderschap, het communiceren met hun kinderen over de scheiding en het creëren van een gezonde en ondersteunende omgeving voor hun kinderen.
 • Groepstherapie
  Naast individuele en ouderbegeleiding bieden we ook groepstherapie voor mensen die steun zoeken bij anderen die door een scheiding gaan. In een groepsomgeving kunnen individuen ervaringen delen, steun ontvangen en zich gesteund voelen door anderen die soortgelijke uitdagingen doormaken. Groepstherapie biedt een gevoel van gemeenschap en verbondenheid dat kan helpen bij het herstelproces na een scheiding.
Boek hier online je afspraak

F.A.Q.

 • Wat kan een relatietherapeut voor je doen?
  Een relatietherapeut kan individuen helpen bij het verwerken van emoties, het omgaan met veranderingen en het vinden van manieren om hun leven opnieuw op te bouwen na een scheiding. Ze bieden een ondersteunende omgeving waarin mensen vrijuit kunnen praten over hun gevoelens en ervaringen.
 • Hoe help ik mijn kind na de scheiding?
  Het is belangrijk om open te communiceren met uw kinderen over de scheiding en om hen te betrekken bij beslissingen die hen aangaan. Bied een luisterend oor, geef hen ruimte om hun gevoelens te uiten en zoek professionele hulp indien nodig.
 • Hoe kom ik over de scheiding van mijn vrouw heen?
  Het verwerken van een scheiding kan tijd kosten en het is normaal om verschillende emoties te ervaren, waaronder verdriet, woede en schuldgevoelens. Het is belangrijk om zelfzorgprioriteit te geven, steun te zoeken bij vrienden en familie, en professionele hulp te overwegen als u moeite heeft om over de scheiding heen te komen.

Join my newsletter for the latest gallery updates

[insert your form shortcode here]